onsdag 29 februari 2012

Paris

Jag och min pojkvän Ludvig kom fram till Paris på torsdagkväll och efter att ha lämnat våra väskor på hotellet så gick vi ut i vårat kvarter i Marais för att äta. Här kan man sitta på uteserveringen med lite hjälp av infravärme men det var iaf minst 10 grader varje dag. När vi var mätta och glada gick vi vidare till en bokhandel och drack vin.

Vin är ju så billigt i Paris så det blev såklart många glas varje dag. Inte så mycket öl för det kostar ca 70/80 kr där.

På fredag gick vi på en gratisutställning på hotel de ville tillsammans med en vän som bor i Paris. Sedan resten av dagen gick vi mest runt i Marais och åt falafel. På kvällen sen tog vi oss längre norrut och gick ut på en klubb som hetter Pompom. Det är en bar i en gammal synagoga och man tror inte att det är mer än så, men sen lite senare på kvällen öppnar de två ljudisolerade rum på nedervåningen. Ett rum med DJ och dansgolv och ett vackert inrett rökrum.

På lördagmorgonen tog vi oss ut till Porte de Vanves där det är antikmarknad varje helg. Det är mycket mindre och lite billigare än Puces de Clignancourt. På marknaden fann vi denna underbara farbror som var grym på piano, hans fingrar bara flöt över tangenterna och det lät ljuvligt. På kvällen gick vi ut tillsammans med Amanda (vännen som bor i Paris) och hennes kompisar. Vi gick till Le Comptoir Général som är ett grymt gömt ställe i underbara häftiga industrilokaler med bra musik och härliga människor. Kvällen fortsatte sedan till en liten bar i Belleville och sedan staplade jag och Ludde flera kilometer hem.

På söndagen fortsatte vi gå runt lite i Belleville, det är ändå där Edith Piaf föddes. Vi gick upp till Parc de Belleville där man har utsikt över hela Paris. När vi blev hungriga på kvällen så gick vi till en pizzeria som heter Pink Flamingo där de har en Volkswagen buss stående utanför. Vi satte oss i den och de tände upp lampor och satte på musik åt oss. Därinne satt vi och rökte, drack vin och åt pizza.




Sista dagen i Paris var det strålande sol och vi ville mest inte åka hem. Vi spatserade runt i Marais och åt lunch på Le Progrés i solen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar